Art from heart to heart er en organisasjon drevet av Vibeke Vigeland.

Vibeke Vigeland er utannet ved Den Norske Balletthøyskole og er master practitioner NLP coach. Hun har jobbet med dans og ungdom i over 30 år. Hennes engasjement for at alle skal oppleve likeverd og en god selvfølelse, uansett bakgrunn har vært inspirasjonen til Art from heart to heart. Vibeke startet prosjektet i 2012. Da var tanken å inspirere ungdom til å utvide sine sanser og være med på å bidra til en bedre verden for alle.  Hun ønsket å hjelpe ungdom til å åpne sitt hjerte og utveksle glede over våre forskjellige kulturer. Vi har mye å lære av hverandre og alle kan bidra på forskjellige måter. Det viktigste er at vi er engasjert og får en to på at vi kan gjøre en forskjell.  Det er nå over 100 ungdom som har vært med på disse unike reisene. Der ungdom får møte ungdom og utveksling kan skje på et dypere plan. Fra hjerte til hjerte. Reisen er en personlig utviklingsprosess der den enkelte deltaker kan øke sin forståelse av seg selv, sine verdier og valg i eget liv. Dette er en livsendrende reise for mange av de som er med. De får en ny forståelse av seg selv i verden og åpner for nye innsikter. De opplever varige vennskap, glede og mestring.

Veronica Bergan er utdannet dansepedagog ved Dans – och cirkushögskolan i Stockholm, Sverige og certifisert yogalärer fra Green Yoga i Goa, India. Veronica har mange års erfaring av å jobbe med ungdomer, kropp og bevegelse og hun har jobbet med Art from heart to heart siden 2015. Nå har hun sin base i Stockholm, der hun underviser i dans, yoga og driver prosjektet ”Dansa utan krav”. Dansa utan krav er en forskningsbasert innsats med dans som metode for å styrke ungdommers psykiske helse.

 

«Dans er et universelt språk. Gjennom dans og bevegelse blir vi kjent med oss selv på nytt og lærer å forstå oss selv og andre bedre. Jeg er utrolig fascinert av mennesker, ulike kulturer og hva vi behøver for å føle oss bra. Dans og yoga er mine verktøy og jeg elsker å kunne få dele det med andre!»

Sara Rønne er en nordnorsk sirkusartist, med base i Oslo. Hun gikk sirkuslinja på Tromsdalen videregående skole, og har trent sirkus i London ved Aircraft Circus i 5 mnd. For tiden bor hun i København, hvor hun trener sirkus på heltid ved Afuk. 

Sara har i over 10 år undervist barn og unge, og elsker å skape og jobbe med ungdom. Siden 2015 har hun vært involvert i Art from Heart to Heart, og vært reiseleder på to reiser til Tanzania. 

Sara har også en bachelor i Film og Tv fra Westerdals Høyskole i Oslo. Etter noen år i tv-bransjen, bestemte Sara seg i 2016 for å satse på sirkus fulltid. 

Mitt navn er Heidi Enger Evensen og jeg er 21 år gammel. Jeg er en eventyrlysten og nysgjerrig jente fra Bærum. Jeg har vokst opp på Bajazz danseskole, gjennom danseskolen fikk jeg mulighet til å dra til Tanzania.

 

Jeg deltok på prosjektet første gang i 2016 som 16 åring. Reisen endret meg. Jeg åpnet øynene for en ny verden, og kom hjem med et "redd verden instinkt". I senere tid har reisen endret mine fremtidige veivalg, og siden den gang har jeg jobbet med prosjektet frivillig. 

Jeg ønsker at ungdom skal få muligheten til å oppdage en "ny verden"  fylt av glede, kjærlighet, herlige mennesker og en fantastisk kultur.