• Heidi Enger Evensen

Utdeling av menskopper

Reisen i vinterferien 2020 har vi snakket med flere kvinner og deres utfordringer i hverdager. Menstruasjon er en av de største utfordringene og mange føler på store begrensninger. Denne reisen tok vi med ca 50 menskopper ned til Tanzania. Vi har presentert menskoppene for unge jenter og kvinner i Bagamoyo, og responsen var overveldende.


Kvinnene forteller at de gruer seg til menstruasjon hver måned av ulike grunner. Flere av produktene fører til infeksjon som sopp/kløe/irritasjon grunnet dårlig kvalitet. Men det er også økonomiske begrensninger. Det blir vanskelig for kvinnene å planlegge hverdagen under menstruasjon og flere velger å holde seg hjemme. En menskopp kan de bruke gjennom hele dagen uten bekymringer og har en varighet på 10 år.


Vi har delt ut menskoppene til to ulike organisasjoner, Art Cures og kultursenteret Mtoto Mchoraji. Under utdelingen holdt vi en lengre undervisning om hvordan de fungerer, samt hvordan de settes inn.


Flere av kvinnene hadde menstruasjon da Art from heart to heart var på besøk. De tok menskoppene i bruk, og fortalte at ingen løsning var bedre.


Art from heart to heart drar tilbake i oktober for å følge opp kvinnene som har tatt i bruk menskoppene. Vi er i tett oppfølging og gleder oss til å høre mer om resultatet.


// i samarbeid med Menskoppen. Vi har fått 20 menskopper i donasjon, samt 30 kopper donert av mennesker som ønsker å bidra.Utdeling av menskopper til Art Cures.

2 visninger