• Heidi Enger Evensen

Doner en menskopp (avsluttet)

På våre reiser ønsker vi alltid å ta for oss et spesielt tema. For reisen i vinterferien 2020 er temaet menstruasjon og de utfordringene det bringer.

Mensen er en viktig faktor når det gjelder fattigdom og likestilling. Mange jenter i utviklingsland mister skolegang på grunn av at de ikke har tilgang på menstruasjonsprodukter, og må derfor bli hjemme de dagene de har mensen. Det gjør at det sosiale skillet mellom menn og kvinner øker. Mangel på sanitetsprodukter bidrar også til at mange jenter improviserer med andre ting som blader eller filler, og det fører til at de lett blir utsatt for infeksjoner.

Mensen bringer altså store utfordringer knyttet til både sosiale rettigheter og helse i utviklingsland. En menskopp kan ha en betydelig påvirkning i å forbedre disse jentenes livskvalitet. Ved å donere en menskopp, kan man sørge for at en jente kan leve uforstyrret av mensen i opptil 10 år.

Vi er så heldige at Menskoppen donerer i denne omgang menskopper til 20 kvinner i Bagamoyo, men vi hadde satt stor pris på om du vil bli med å donere flere.

Du kan være med på å skape en forskjell!


TUSEN TAKK TIL ALLE SOM DONERTE EN MENSKOPP!3 visninger