Vi søker ungdommer fra fylte 18  år. Prosjektet vårt er lokalisert på et kultursenter i Bagamoyo i Tanzania. Her vil du kunne hjelpe til med undervisning innenfor dans, musikk, kunst, språk, sport og annet. Vi ønsker at du skal få bruke dine egenskaper, dermed vil prosjektet vil bli formet etter dine interesseområder. Det vil alltid være spennende oppgaver for alle.

 

Mtoto Motoraji er et kultursenter for barn og ungdom. Siden 2014 har reisene gått til kultursenteret i Bagamoyo. Her har vi hjulpet til med å bygge opp et trygt og sikkert sted hvor ungdom og barn kan lære dans, sirkus, maling og lage smykker. Dette er et sted for ungdom som ellers kanskje ville forvillet seg inn i feil miljø. Her får de et felleskap og mulighet til å utrykke seg. Art from heart to heart har over mange år laget  samarbeidet med MM om prosjektene. Dermed har det blitt skapt mange gode vennskapsbånd på tvers av kulturene. I dag ønsker vi at de skal etablere en god grunnmur for å skape noe som kan gjøre at de klarer seg selv fremover. Men dette trenger de hjelp til, derfor søker vi deg!

 

Kunne du tenke deg å jobbe som frivillig i Tanzania høsten 2019?

Art from heart to heart er en organisasjon drevet av Vibeke Vigeland. Vibeke har jobbet med dans og ungdom i over 30 år. Hennes engasjement for at alle skal oppleve likeverd og ha en god selvfølelse uansett bakgrunn har vært inspirasjonen til Art from heart to heart. Vibeke startet prosjektet i 2012. Da var tanken å inspirere våre privilegerte ungdom til å utvide sine sanser og bidra til en bedre verden for alle.  Hun ønsket å bidra til å åpne hjertene for hverandre og utveksle glede over våre forskjellige kulturer. Vi kan lære av hverandre og bidra på forskjellige måter. Det viktigste er at vi er engasjert og får en to på at vi alle kan gjøre en forskjell.  Det er nå over 100 ungdom som har vært med på disse unike reisene. Der ungdom får møte ungdom og utveksling kan skje på et dypere plan. Fra hjerte til hjerte. Dett er en livsendrende reise for mange av de som er med. De får en ny forståelse av seg selv i verden og åpner for nye innsikter. De opplever varige vennskap, glede, smil og mestring.

Du vil bo på rom samme med  andre frivillige. Vi vil på et trygt område med vakter. Vi har gode venner i Bagamoyo, derfor vil vi alltid være trygge. Likevel anbefaler vi at man holder seg på campus når det mørkt, grunnet sikkerhet. Vi har fremdeles mulighet til å være sosiale på område vi bor på.

Prosjektet varer i 8 uker og foregår kun i Bagamoyo, Tanzania. Neste prosjekt starter i oktober / november 2019. Du kan velge å være med prosjektet min 4 uker maks 8 uker 

Prisen inneholder :

Bo, mat, undervisning i Afrikansk dans, trommer, Swahili, tradisjonell matlaging og smykkedesign. Vi vil også tilby Yoga, gode samtaler og individuell oppfølging.

Det vil være 3 ledere med på reisen hvor en eller flere har vært med på Prosjektet før. Vi henter på flyplassen og står for all transport i Bagamoyo.

Pris pr deltager er 2700 pr uke

Reisen kommer i tillegg.

 

Slik vil en hverdag kunne se ut.

Morgen yoga og frokost.

Tur til markedet, arbeid med egne prosjekter osv. Besøke/ jobbe på skoler

Undervisning i Afrikansk tradisjon

Pause med lunsj

Arbeide med barna på kulturskolen

Middag og sosialt samvær.

Egne prosjekter kan være å arrangere en fotballturnering med skolene, lage forestillinger og show med barna, lage et opplegg for turister på kulturskolen, lage film og promotere skolen osv.  Prosjektene skapes sammen med deltagerne. Siden vi har gode kontakter i byen er det mulig å få til det meste.

”Å dra til Tanzania er et av de beste valgene jeg har tatt. Det var en utrolig opplevelse som virkelig åpnet øynene mine! Reisen i seg selv var helt fantastisk. Jeg lærte masse om meg og alle jeg reise med” (Jenny, reisende vinter 2018).

For å være med på utvekslingsprosjektet vil vi at du skal få en innføring i hvordan vi gjennomfører våre reiser før du drar.  Det  er også fint å bli kjent med de du reiser sammen med. Det blir en obligatorisk ukes leir i Telemark for alle som skal være med.

Den vil være i uke 35 - 25-30 sept. Her vil du også møte ledere som er med til Tanzania.

Pris for uken er 4000,- det inkluderer mat, bo og program hele uken. Reise kommer i tillegg og kan bestilles for 500,- Det tar 2 timer med bil.

 

Det vil være mulighet for mange spennende utflukter. Kanskje du ønsker å avslutte reisen på fantastiske Zanzibar? Eller dra opp til fjellandsbyen Arusha, ikke langt fra Kilimanjaro. Det vil også være mulighet for å seile og snorkle, samt safari.