Doner en menskopp

På våre reiser ønsker vi alltid å ta for oss et spesielt tema. For reisen i vinterferien 2020 er temaet menstruasjon og de utfordringene det bringer.

 

Mensen er en viktig faktor når det gjelder fattigdom og likestilling. Mange jenter i utviklingsland mister skolegang på grunn av at de ikke har tilgang på menstruasjonsprodukter, og må derfor bli hjemme de dagene de har mensen. Det gjør at det sosiale skillet mellom menn og kvinner øker. Mangel på sanitetsprodukter bidrar også til at mange jenter improviserer med andre ting som blader eller filler, og det fører til at de lett blir utsatt for infeksjoner.

Mensen bringer altså store utfordringer knyttet til både sosiale rettigheter og helse i utviklingsland. En menskopp kan ha en betydelig påvirkning i å forbedre disse jentenes livskvalitet. Ved å donere en menskopp, kan man sørge for at en jente kan leve uforstyrret av mensen i opptil 10 år.

Vi er så heldige at Menskoppen donerer i denne omgang menskopper til 20 kvinner i Bagamoyo, men vi hadde satt stor pris på om du vil bli med å donere flere.

Du kan være med på å skape en forskjell! 

Bidra gjennom Spleis

Kulturskolen er ekstremt viktig for barn og ungdom som ellers ville forvillet seg inn i feil miljø. Her kommer de etter skolen for å danse, spille trommer, bedrive håndarbeid og diverse aktiviteter. Elevene føler seg trygge med gode ledere som veileder de i riktig retning. 

Målet vårt er at skolen skal stå ferdigstilt innen 2020. Menneskene som jobber på denne skolen har ofret sine tidligere jobber for å kunne bidra og delta i lokalsamfunnet for barn og ungdom. Men kulturskolen har lite penger, langsiktig vil det være vanskelig for lederne å bidra på kulturskolen grunnet dårlig økonomi. 

Art from heart to heart har sett hvor viktig denne skolen er for ungdommene i Bagamoyo. Dette er et samlepunkt for lokalsamfunnet, fordi det forebygger kriminalitet og grupperinger blant barn og ungdom. 

Vi ønsker at du skal støtte Art from heart to heart/Mtoto Mchoraji, slik at barn og ungdom i Tanzania også har muligheten til å utvikle og utdanne seg videre. Med din støtte vil du sørge for at barn og ungdom har en tygg base å oppholde seg, samt uttrykke seg på. Med din støtte vil du sørge for at elevene på skolen får et ekstra måltid per dag, noe de trenger ettersom de kan gå en hel dag uten mat. Med sin støtte vil vi kunne ha mulighet til å hjelpe elever som blir syke/skader seg, mange av elevene har ikke penger til å komme seg til legen, og blir derfor gående med betennelse/infeksjoner eller lignende. Med din støtte vil du også hjelpe oss med å nå målet vårt, nemlig at skolen står ferdig innen 2020.